Alt om fleksjob i Danmark

De fleste mennesker har hørt om fleksjob, men hvad er et fleskjob egentlig? Kort fortalt er fleskjob et tilbud til mennesker, som ikke kan varetage et normalt fuldtidsjob. Grunden til at man ikke kan varetage et normalt fuldtidsjob er oftes på grund af sygdom, som har resulteret i at ens arbejdsevne er blevet nedsat. Så i stedet for at folk skal sidde derhjemme og få det endnu værre, så kan kommunen tilbyde en at komme i fleksjob, så man kan komme ud i samfundet, stadig gøre et arbejde og på den måde, måske kunne komme tilbage i et fuldtidsjob igen.

 
Mange personer der har nedsat arbejdsevne, har tidligere blot siddet derhjemme, dette har ikke gavnet dem eller deres evner på nogen måde. Så fleksjob er et tilbud og en mulighed for at kunne holde ens tilbageværende evner i takt, så man ikke også mister dem. Det betyder at man kommer ud og får et job, dog ikke fuldtid, men i et par timer af gangen – eller hvad man vurderes til at kunne klare, og dette får man så løn for. Udover denne løn for de arbejdsmæssige antal timer, så udbetaler kommunen også et tilskud, der kompenserer for ens nedsatte arbejdsevne, og de timer man har mistet på grund af det.

 
For at kunne komme i fleksjob er der dog visse betingelser der skal være opfyldt:

  • Man skal være under 65 år gammel
  • Ens arbejdsevne skal være varigt nedsat
  • Mulighederne for genoptræning m.m. skal være undersøgt til fulde

Før man kommer ud i fleksjob, bliver ens arbejdsevne undersøgt og vurderet, så ens arbejde og timeantal bliver tilpasset ens helbredsmæssige situation og arbejdsevner. Dette er for at man ikke skal overbelastes på nogen måde, og for at ens helbred ikke skal lide endnu mere skade, ved at blive kastet ud i et mange timers hårdt arbejde.

 
Læs mere på fleks-job.dk

Se også

Find de bedste deals online

Kan du godt lide at spare en masse penge? Det er naturligvis et tåbeligt spørgsmål, …