Blog om lægeservice i DK

De fleste mennesker, har den læge som de altid har haft,  men der kan være situationer eller opstå problememer, hvor det kan blive nødvendigt at skifte læge. Det kan skyldes at man skal flytte, eller måske føler man ikke at man får den lægeservice som man ønsker hos ens læge. Derfor er det godt, at vi her i Danmark har frit lægevalg. Det vil sige at man frit kan vælge den læge man ønsker. Afstanden til lægen, må dog ikke være mere end 15 kilometer væk fra hvor man bor (I København, Tårnby, Dragør samt Frederiksberg er grænsen på 5 kilometer), og så skal den læge man ønsker, have åbent for tilgang af nye patienter.

 
Hvis grunden til man skifter læge, er på grund af at man skal flytte, eller fordi ens egen læge lukker, så koster det ikke noget at skifte læge. Men udover det, så koster det 185 kroner at foretage et lægeskift.

 
Det er ikke særlig svært at skifte læge, man kan vælge at gøre det digitalt eller hos sin kommune, og det klares på ganske kort tid. Man skal modsat hvad mange tror, ikke ud i en lang forklaring på, hvorfor man vælger at skifte.

 
At der er dette frit valg af læge, gør at man som borger er meget bedre stillet. For når det gælder vores helbred, så er det utrolig vigtigt, at man føler at man bliver lyttet til, og at man har en tryghed og fortrolighed til sin læge. Men der kan jo opstå situationer, hvor man ikke føler man bliver lyttet til, eller måske er kemien med ens læge ikke særlig god. Og så er det heldigt, at man ikke er tvunget til at have denne læge, men kan fortage et lægeskift, så man kan få en bedre lægeservice og finde en læge man har tryghed til.

Læs mere om lægeservice her

Se også

Find de bedste deals online

Kan du godt lide at spare en masse penge? Det er naturligvis et tåbeligt spørgsmål, …