Corona stolen er en dansk design klassiker

Danske design klassikere

Dansk Design fylder mere end nogensinde før. Især udlandet har fået øjnene op for dansk design, og gamle møbler designet af de rigtige designere sælger lystigt i udlandet.

Tyskland især er glade for de danske klassikere som Corona Stolen, Wegner og mange andre. Især i det sydlige Tyskland er de glade for dansk design, og det har betydet at der er åbnet flere og flere butikker med danske møbler. I de sidste 10 år er salget bare gået op og op, og der bliver solgt mere og mere.

Det er især den håndværksmæssige del, og så historierne bagved møblerne der tiltrækker tyskerne. Især Fritz Hansen møbler er på spil hos naboen til syd. Salget sker ikke kun til private, men også det tyske erhvervsliv har fået åbnet øjnene for de danske designere.

Markedet i Tyskland er i stigende vækst, dog har Covid-19 – Corona virus lige sat landet skakmat. Men hvis man kigger over en bred kam hen over de sidste 10 år, så kan man se et marked der har mere fordoblet omsætningen. Kendskabet til de danske design klassikere er højt, og de tyskere der står for indkøb de forskellige steder, de har fuldt ud styr på hvem de skal vende blikket efter.

Som sagt er især eksport markedet for Coronastolen i stor vækst, dog er der de senere år kommet en masse replika, som den danske virksomhed forsøger at få stoppet.