Gyldendals den Store danske

Da jeg var yngre, kom man som regel i hjem, der havde en bog reol fyldt med samtlige bind fra Gyldensdals Leksikon. Så vidste man, at dette var et hjem med lidt mere klasse end gennemsnittet. De var dyre at anskaffe, og mange gange op til flere år forældede.

Sådan er det heldigvis ikke mere, nu er Den Store Danske Encyklopædi lagt online, og tilgængelig på internettet. Det vil sige, at samtlige artikler fra encyklopædien kan nås med et klik på musen. I alt indeholder den over 161.000 artikler, og der kommer hele tiden nye til. Det er desuden muligt for folk, selv at bidrage til denne samling af artikler, og det gør at den er meget mere tidssvarende korrekt, end de nogle gange 10 år gamle bind man havde stående i reolen.

Artiklerne på siden spænder vidt og bredt, og rummer artikler om alverdens ting.  Her kan man f.eks. læse om den tidligere spindoktor Billy Adamsen, eller Obama hvis det er det du lyster.

For at give dig et indtryk af, hvor mange artikler værket dækker over, så er der i alt mere end 200 artikler der starter med Q, som nok er det mindst brugte bogstav i det danske alfabet.

Der er over 3000 personer, der har medvirket til, at denne store samling af dansk kultur og informationer, er skrevet ned. Siden blev lagt online i 2009, under navnet Den Store Danske, og indeholder ting fra Gyldendals Leksikon, men mange af artiklerne er nye. Der er fast tilknyttet et hold af redaktører og eksperter til siden, som er med til at sikre, at de ting der bliver postet, de også er korrekte.

Hvis du selv føler, at du sidder inde med viden der kan berige de allerede eksisterende artikler, eller har lyst til at bidrage med nye, så er det bare at finde tasterne og gå i gang, alle er nemlig mere end velkomne til at bidrage.

Se også

Find de bedste deals online

Kan du godt lide at spare en masse penge? Det er naturligvis et tåbeligt spørgsmål, …