Statsborgerskabstest i Danmark

Den 15. maj, 2012 trådte en ny lov i kraft, omkring hvordan man fik statsborgerskab i Danmark. Den såkaldte statsborgerskabstest.

Derudover er der planer om, at de skal de tage en statsborgerskabsprøve, en prøve der ligger vægt på hverdagslivet i Danmark, det politiske liv og mange andre ”hverdags ting” som borgerne møder med et liv i Danmark.. Det er på nuværende tidspunkt stadig ikke fastlagt, hvornår de første prøver starter, men man regner med at de første prøver går i gang omkring juni måned, 2014. Prøven kommer til at afløse den nuværende indfødsretsprøve som vi har i dag.

En prøve der består af 40 spørgsmål i en multiple choice test, og man må have 8 fejl. Emnerne spænder bredt, og du skal bare kunne dit pensum, så kan du også bestå. De forskellige spørgsmål vil ikke blive fulgt op af uddybende spørgsmål, så i princippet kan du, hvis du kan, bare huske svaret på samtlige 40 spørgsmål. Hvilket også er grunden til at denne prøve er blevet kritiseret. Det sjove ved indfødsretsprøven er, at der er mange danskere der ville have svært ved at svare rigtigt selv. Hvis du kunne tænke dig at se hvor svær den er, så kan du prøve at tage testen her.

Dog er der visse grupper der er undtaget for denne prøve – Det er folk der snakker norsk, eller svensk, folk der bor på Grønland eller Færøerne og så personer fra det tyske grænseområde. Nå ja, og så selvfølgelig børn – Der er altså ingen krav om, at børn skal sætte sig ned og lære dansk kultur, og svare på diverse spørgsmål.

Men kunne du godt tænke dig at tage et gratis kursus i den danske statsborgerskabsprøve, og på denne måde øve dig – og hjælpe dig til at bestå den? Så tag et kig på Statsborgerskabstest.dk

Se også

Find de bedste deals online

Kan du godt lide at spare en masse penge? Det er naturligvis et tåbeligt spørgsmål, …