Wearables – Den nye epidemi er over os

Wearables – Et ord som stort set ikke var kendt for fem år siden, men som i dag bliver brugt oftere og oftere. Det dækker over et begreb, om ting (læs elektroniske gadgets) som du kan have på. Ikke ligesom en telefon, som du ikke har på, men blot holder i hånden.

Det alle første wearable man kender til, det er den første generation af lommeregner ure. Du husker dem måske fra din barndom, de store klodser, som bare var et ur, med en lommeregner der kunne de mest basale matematiske funktioner.ur

En af de nyeste trends indenfor denne genre, det er intelligent tøj. Altså tøj med indbyggede sensorer der kan reagerer på omgivelserne, eller på din krop. Det kan være tøj med varme tråde, hvor selve tøjet måler temperaturen og fugtigheden på din hud, og vurderer om du eventuelt fryser, og dermed at trøjen aktiverer varmetrådene og varmer personen op.

Begrebet dækker også over for eksempel et go-pro kamera monteret på en hjelm. Især på Youtube, kan du se videoer taget med go-pro kameraer overalt. Lige fra folk der kravler i kraner, til windsurfing, dykning og meget andet.

Det varer heller ikke længe, før Google glasses bliver frigivet. Google glasses er en innovativ måde at bruge et par briller på. Det de har gjort er, at i hjørnet af synsfeltet, så har du faktisk en hel skærm til rådighed, hvor du kan foretage dig alt. Du kan google direkte i brillen, men de arbejder også på, at lave ansigtsgenkendelse, således at du kan få et dataark op over den person du står overfor. Lidt som du måske husker det for Terminator filmene.

Pebble-uret var et af de først kendte wearables. Pebble er et ur der blev crowdfoundet gennem Kickstarter. I 2012 blev de første planer for uret offentliggjort på Kickstarter, med et ønske om at indsamle 100.000 USD, men endte med at indsamle over 10 millioner USD. Det der gjorde Pebble unikt var, at de havde et åbent interface, hvor de inviterede udviklere til at lave deres egne app’s til uret. Noget der stadig ikke var vidt udbredt på det tidspunkt, men som vi i dag ser som noget essentielt.

Men en af de ting som danskerne har taget til sig, det er den nye generation af fitness trackers. Du ser dem alle steder i dag. De små armbånd, som ikke ligner et ur. Det er generationen af folk der ønsker at være mere sunde. De anskaffer sig en fitness tracker, der kan hjælpe dem med at være mere aktive. De giver lyd fra sig, hvis du for eksempel har siddet stille for længe.

En af de ting man forventer kommer i fremtiden, og som allerede er under udvikling, det er mere intelligent tøj. Hvis det bliver koblet sammen med for eksempel Google Glasses, eller et armbånd, så ville du kunne aflæse hele din fysiske tilstand på dit ur, eller blot ved at kigge på den indbyggede skærm i Google glasses. Især tøjet er interessant, fordi der kommer til stadighed flere og flere sensorer med forskelligt formål. Det kan være blodtryksmåling, puls, blodsukker indhold, måling af temperaturen på huden og mange andre.

3D brillerne kommer også, og det er noget du kan glæde dig til. Et af de steder hvor jeg har set det er begyndt at komme, det er nogle af køkkenfirmaerne, der nu kan invitere dig indenfor i dit helt eget drømmekøkken – allerede før købt det. De kan via fotografier af dit gamle køkken, eller oversigtstegninger af dit nye – Modellere køkkenet som det kommer til at se ud, hvis du lige nøjagtigt vælger de hvide låger, med diskret grå kant. Dette er blot nogle af de muligheder, som et par 3D briller kommer til at give os, men der kommer mange andre.

Se også

Investering i en Gaming Stol

Der er mange som mener, at det er spild af penge at bruge penge på …